Onze huisbrander brandt de koffiebonen op een ambachtelijke manier middels de “slow roasted”  methode en in kleine batches van maximaal 40 kilo. Hierdoor krijgt de boon meer smaaktonen doordat de koffieboon meer tijd krijgt om tot een optimale smaakontwikkeling te komen.  De  koffiebonen wordt pas gebrand op het moment dat we deze bestellen bij de brander in Zuid Limburg.  We bestellen wekelijks om de voorraad zo vers mogelijk aan te bieden.

Een goede koffieboon in combinatie met de  kwalitatief goede Jura koffiemachine, geeft een optimaal resultaat.  Ook voor een koffieboon geldt : goedkoop is duurkoop. Een goedkope boon is vaak vetter en er kunnen onregelmatigheden in zitten als bijvoorbeeld ongebrande of verbrande bonen, zelfs takjes of steentjes.  Vettigheid gaat door heel de machine en zet zich af op de maalschijven en zetgroep. Daardoor kan je koffiemachine eerder toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Afgezien daarvan wil je toch gewoon een lekkere smaakvolle kop koffie drinken !!

Als je daarnaast uitrekent dat je met  kilo koffiebonen (+/- €17,95 )  ongeveer 140 koppen koffie kan bereiden, komt de kostprijs van 1 kop koffie op nog geen €0,13 cent. Kortom, je koffiemachine functioneert het langst en het best bij gebruik van een goede koffieboon.

Je kan kiezen uit 8 verschillende melanges varierend in prijs van 16.95 - 28.95 per kilo.